Τούρκοι στρατιωτικοί: ''Οι Έλληνες εφαρμόζουν ξανά την «Μεγάλη Ιδέα»!''

Ο Cihat Yaycı, πρώην Αρχηγός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σε τηλεοπτική συνέντευξη ανέφερε: "Η Ελλάδα δεν ήταν μια φυσιολογική κατάσταση από την ίδρυσή της, Έχει επεκτείνει την επικράτειά του πέντε φορές, παρά το ότι έχασε στο πεδίο της μάχης. Από πού προήλθε το έδαφος αυτό; Από την Τουρκία."

ΗΕλλάδα επεκτείνεται στα τουρκικά εδάφη «με τη βοήθεια μεγάλων κρατών», δήλωσε ο Cihat Yaycı, πρώην Αρχηγός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, σε τηλεοπτική συνέντευξη.


«Η Ελλάδα δεν ήταν μια φυσιολογική κατάσταση από την ίδρυσή της», δήλωσε ο Yaycı. «Έχει επεκτείνει την επικράτειά του πέντε φορές, παρά το ότι έχασε στο πεδίο της μάχης. Από πού προήλθε το έδαφος αυτό; Από την Τουρκία."

Ο Yaycı είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της Γαλάζιας Πατρίδας, που είναι μια ιδέα και δόγμα που υποστηρίζει ότι η Τουρκία ασκεί πλήρη έλεγχο στην υφαλοκρηπίδα της, συμπεριλαμβανομένων των υδάτων και των νησιών του Αιγαίου και της Μεσογείου που ανήκουν σήμερα στην Ελλάδα.

Το δόγμα, που επινοήθηκε το 2006 και τελειοποιήθηκε από τον Yaycı, χρησιμοποιείται τώρα ως έμπνευση για την περιφερειακή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, ενώ ήταν η αιτία να πυροδοτήσει ένταση με την Ελλάδα σχετικά με τα δικαιώματα της κάθε χώρας αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη διαδικασία της έκτης επέκτασής της και σχεδιάζει να αναπτυχθεί περαιτέρω στην περιοχή, σύμφωνα με τον Yaycı.

Η Αθήνα θέλει την Κωνσταντινούπολη, τη βόρεια Κύπρο, τα νησιά του Αιγαίου, όλη την περιοχή της Θράκης και τα περισσότερα δυτικά της Ανατολίας να ενταχθούν στην Ελλάδα σε αυτό που οι Έλληνες αποκαλούν «Μεγάλη Ιδέα» είπε ο Γιάτσι.

Η Μεγάλη Ιδέα, δημοφιλής μεταξύ των μέσων του 19ου και του 20ού αιώνα, και η έννοια της Ένωσης, που διαμορφώθηκε στα μέσα του περασμένου αιώνα, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα προσαρτά ιστορικά ελληνικά εδάφη.
Mavi Vatan